Zpět

Don Pablo a Babiš Agro

Zdá se mi, že současné koaliční seskupení je čím dál víc nesourodé a udržuje se v něm tolik protichůdných zájmů, že bude neúnosné pro liberální koalici držet se nadále pohromadě.

Postupem doby a dlouhodobým vývojem politické prostředí v naší zemi za příznivých podmínek „růstu“ ovládla hospodářská mafie a tím rozvinutě korupční prostředí. Kolik kauz už zahýbalo naším politickým prostředím. Naposled případ s přidělováním městských bytů, v němž se zmítá mimo mnoha osob z brněnského okruhu i současný ministr spravedlnosti Pavel Blažek, jenž kvůli okolnostem této záležitosti pomohl zprostit funkce už dva vrchní olomoucké státní zástupce, Ivo Ištvana a Radima Daňhela. Obecně mu tak je přisuzováno přízvisko Don Pablo. Tento současný šéf brněnské ODS bude pravděpodobně ovlivňovat a dirigovat jako chapadla chobotnice veškerá rozhodnutí úřadů, jež spadají a případně i úplně nespadají pod jeho resort.

Ať takzvaně liberální spojenectví vydrží ještě jakkoliv dlouho, budoucí vítězství bude jistě patřit Andreji Babišovi. To, že on sám se ho snaží svými bezduchými vystoupeními na veřejném plénu nabourat, jak to jde, nic neznamená. Sám má za sebou jak zaměstnanecká sdružení jím vlastněných firem, tak hodně důchodců, jež plánovitě „podporoval“ a kteří jsou oddanými spřízněnci svého guru. .

Pokud se něco podstatným způsobem na naší politické scéně nezmění, zdá se, že se Pavel Blažek, ministr spravedlnosti České republiky, sdruží v „temném kruhu“ s kýmkoliv. Důležité tak bude, jak se dohodnou mezi sebou Don Pablo a Babiš Agro.cz